Ograniczenie marnowania żywności wymaga odpowiedzialnego podejścia do zarządzania zapasami na każdym etapie łańcucha dostaw. Netto stosuje zaawansowane systemy planowania zatowarowania, bazujące na szczegółowych analizach sprzedaży oraz prognozowaniu popytu. Pozwala to na lepsze dostosowanie ilości produktów do faktycznych potrzeb, co z kolei redukuje nadwyżki.
Polacy odwracają się od supermarketów. Jaki format sklepów obecnie przyciąga kupujących?
Branża roślinnych zamienników mięsa w Polsce rozwija się wolniej niż zachodnia. Czy rodzime firmy mają szansę zmniejszyć dystans?
Żabka mocno rośnie! Tomasz Suchański, CEO Grupy Żabka: Nasz wzrost znacznie przewyższał dynamikę całego detalicznego rynku spożywczego
Żabka chce zarabiać na retail mediach. Odpaliła pierwszą kampanię z zewnętrznym partnerem
Auchan w ramach restrukturyzacji zwolni blisko 2400 pracowników. W samych tylko sklepach pracę straci ponad 900 osób